Ларингіт — як вилікувати і чи небезпечний

Пост опубликован: 03.08.2022

Хвороби горла – це не тільки запалення. Вони також можуть бути голосовими вузликами або пухлинами. Захворювання горла часто діагностуються пізно, тому що їх симптоми спочатку нагадують застуду і тому нехтуються, а деякі з них дуже серйозні. Перевірте, які симптоми вказують на захворювання горла. Лікар в Тернополі пропонує lhttps://lorternopil.com.ua/likuvannia-khvorob-horla/.

Ларингіт – одна з найпоширеніших інфекцій верхніх дихальних шляхів, яка може виникнути в будь-який час року. У дорослих це захворювання в основному викликає дискомфорт, захриплість і постійний біль у горлі, але у дітей це може призвести до раптового звуження дихальних шляхів і проблем з диханням. 

Ларингіт — причини

Під ларингітом розуміють запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів. Щоб зрозуміти етіологію захворювання, варто звернути увагу на анатомію дихальної системи людини. Гортань розташована між глоткою і трахеєю, тому більш схильна до запалення. Ларингіт — захворювання, з яким страждають в основному люди, у яких в силу професії напружений голос, наприклад, вчителі, радіоведучі, актори. На сайті https://lorternopil.com.ua/ можна записатись на прийом лікаря в Тернополі.

Ларингіт може виникнути в будь-який час року — восени і взимку причиною зараження може бути вихід з опалювального приміщення на мороз, а влітку — перебування в приміщеннях з кондиціонером або вживання холодних напоїв. Навесні підвищується ризик захворювання ларингітом у алергіків, чия слизова оболонка дихальних шляхів більше піддається будь-якому подразненню (у курців подібна ситуація).

Таким чином, чи є ларингіт заразним, залежить від патогенів, які його викликають. У багатьох випадках це захворювання є наслідком перенесеної раніше вірусної інфекції, викликаної аденовірусами і риновірусами, а також вірусами грипу і парагрипу.

Локалізації захворювання:

  • гострий епіглотит — найчастіше зустрічається у дошкільнят запалення, викликане переважно бактеріями;
  • запалення голосової щілини або голосових складок;
  • підголосовий ларингіт (круп) — вірусне захворювання, яким зазвичай хворіють діти від 6 місяців до 5 років;
  • гостре запалення трахеї, гортані і бронхів — ця інфекція зустрічається відносно рідко і супроводжується задишкою, високою температурою і гавкаючим кашлем. У разі серйозних проблем з диханням необхідно негайно звернутися в лікарню.

Ларингіт — види

За перебігом хвороби говорять про гострий або хронічний ларингіт. Гострий ларингіт зазвичай виникає раптово в результаті розвитку вірусної або бактеріальної інфекції у верхніх дихальних шляхах. Симптоми захворювання можуть зберігатися до трьох тижнів.

Хронічне запалення виникає внаслідок тривалого запалення навколо гортані та пов’язане з гастроезофагеальним рефлюксом, надмірним навантаженням на голос або подразненням голосових зв’язок сигаретним димом або вдихуваними алергенами. Симптоми захворювання зберігаються в цьому випадку більше 3 тижнів. Також ЛОР пропонує https://lorternopil.com.ua/likuvannia-khvorob-vukha/.

Можливі протипоказання, проконсультуйтеся з фахівцем.

 





Поиск на сайте


Добавить в закладки

Поиск на сайте



Яндекс.Метрика