Як підготуватися до олімпіади з інформатики?

Пост опубликован: 05.11.2014

Всім відомо, що комплексна підготовка до олімпіади неможлива без допомоги кваліфікованого та освіченого вчителя. Отже, більшість рекомендацій щодо підготовки учнів до позакласних змагань стосується саме вчителя.

Більшість задач, які мають розв’язувати на олімпіадах по інформатиці для 9-11 класах сучасні учні може виявитися занадто складною навіть для викладачів, що закінчили вищий навчальний заклад понад 10 років тому. Річ у тому, що досконале знання шкільного курсу з цієї дисципліни не дає жодних гарантій, що школяр зможе добре проявити себе на олімпіаді, адже її програма нерідко виходить за межі шкільного.

Подібна ситуація може бути знайома вам по ЗНО. Як відомо, коли починається http://petrovka-online.com/uk/29-zno-2015, і самі учні, і їхні вчителя інколи стикаються із завданнями, які не можуть виконати. Отже для підготовки доводиться використовувати додаткову літературу та займатися в позаурочний час.

Які книги слід використовувати? Перш за все, це підручник Сема Аболруса «Програмування на Pascal» або «Вивчаємо Pascal за три дні» в перекладі з англійської. Ця книга корисна тим, що її матеріал повністю відповідає програмі шкільних олімпіад з інформатики. Тобто, інформації, наведеної у підручнику, має вистачити для того, щоб зайняти принаймні одне з перших міст. Звісно, коли старшокласник належним чином підготується.

Ще одна корисна книга, яка має стати вам у нагоді під час підготовки до олімпіади, це «Основі програмування» за авторством С. Окулова. У ній трішки детальніше розглядається програмування на Pascal, ніж в Аболруса, тож доведеться продивитися більше сторінок. Зате наприкінці приводяться практичні завдання з докладними поясненнями, щодо їх виконання. Як відомо, на практиці інформація набагато краще засвоюється.





Поиск на сайте


Добавить в закладки

Поиск на сайте



Яндекс.Метрика