Зробимо навчання цікавим

Пост опубликован: 14.04.2015

images

Це не дуже приємно визнавати, але теперішня середня освіта в Україні мало відображає реальне життя та основні питання, які прийдеться вирішувати в майбутньому сьогоднішнім учням загальних шкіл. Уся освіта звелась до набору різних понять та фактів, набору дат та імен. Все це учні вивчають майже напам’ять, навіть не розуміючи, навіщо їм це потрібно. Проблема в тому, що для дітей таке навчання виглядає цілковитою абстракцією, чимось не зовсім зрозумілим. Вони відчувають те, що знання, які їм надають в загальноосвітніх школах, скоріш за все, не знадобляться їм у майбутньому. Таке навчання мало узгоджується з їхніми нинішніми потребами та інтересами. Саме тому діти дуже часто не мотивовані на вивчення матеріалу. Основна мотивація для них це неабиякий примус з боку вчителів та батьків.

Але те, що насправді цікаво учням – спілкування з ровесниками. І це саме те, що дійсно їм потрібне, бо спілкування з однолітками є одною з сторін соціальної адаптації, яка насправді дуже важлива. Це добре, що молодші школярі, а особливо підлітки, спілкуються між собою, діляться своїми проблемами. Багатьох з них об’єднує сучасна українська музика, яка нині дуже популярна серед молоді.

Але дуже приємно, що все таки є в країні школи, які діти відвідують з великим задоволенням. В них працюють вчителі, дійсно достойні нести своє почесне звання. Діти з ними спілкуються навіть після уроків, разом працюють над якимось цікавими проектами, відвідують значні місця. Дуже шкода, що таких популярних серед батьків і дітей шкіл недостатньо. Адже сучасні діти дуже розвинені. Частіше за все вони вміють набагато більше за своїх вчителів, особливо коли мова йде про IT технології. Тому перед сучасним вчителем стоїть досить нелегка задача – стати прикладом і справжнім взірцем для своїх учнів. Тут насправді важливі навіть не знання, а душевна теплота і мудрість, якої так бракує сучасним дітям.





Поиск на сайте


Добавить в закладки

Поиск на сайте



Яндекс.Метрика